ua en ru

До реформування "Укравтодору" МІУ залучає експертів з Німеччини, Литви та Білорусі

До реформування "Укравтодору" МІУ залучає експертів з Німеччини, Литви та Білорусі Фото: Андрій Пивоварський

Андрій Пивоварський розповів, як Україна позбавлятиметься радянських методів управління дорожнім господарством

У Держагентстві автомобільних доріг України ("Укравтодор") запрацює робоча група з реформування дорожньої галузі України. Відповідний наказ підписав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський 11 листопада, повідомили у прес-службі МІУ.

Як зазначається, до нової команди, окрім українських фахівців, увійдуть експерти з Литви та Німеччини.

Згідно з документом, до 20 листопада має відбутися перше засідання робочої групи (РГ), на якому фахівці проаналізують стан дорожньої галузі України та обговорять подальші дії.

Погоджений план заходів щодо впровадження необхідних змін у галузі буде поданий на розгляд глави МІУ до 27 листопада. Термін повноважень РГ складе мінімум півроку.

"Ще на початку року одним з пріоритетних напрямків роботи міністерства ми вибрали кардинальна зміна підходу до управління дорожньою галуззю України. Весь цей час активно співпрацюємо з різними іноземними експертами. Дуже вдячний колегам з Німеччини, Литви, Білорусі, які активно діляться досвідом і дуже допомагають у нашому прагненні зробити українські дороги не гірше, ніж у Європі", - зазначив Пивоварський.

За словами глави Мінінфраструктури, у вересні підписано програму взаємодії з Міністерством транспорту і комунікацій Литовської республіки, чиї експерти займуться налагодженням роботи "Укравтодору" і структурними перетвореннями служби. "З такою допомогою ми швидше і ефективніше позбудемося радянських методів управління дорожнім господарством", - додав міністр інфраструктури України.

До реформування "Укравтодору" МІУ залучає експертів з Німеччини, Литви та Білорусі

До реформування "Укравтодору" МІУ залучає експертів з Німеччини, Литви та Білорусі

Фото (docs.google /new.MTU.gov.ua): склад робочої групи МІУ з питань реформування дорожньої галузі України

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням Кабміну №1044-р, від 7 жовтня посаду голови "Укравтодору" обіймає Андрій Батищев.