ua en ru

Реформування ЗСУ не обмежиться їх скороченням, - М.Єжель

Реформування Збройних сил України (ЗСУ) не буде зведено тільки до скорочення, а має забезпечити збереження та нарощування бойового потенціалу. Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель під час виступу у Національному університеті оборони України, передає прес-служба Міністерства.

За його словами, реформування ЗСУ здійснюватиметься у три етапи.

Так, у 2010-2011 роках передбачається стабілізувати ситуацію, що склалася у ЗСУ, вивільнити ресурси шляхом розформування та скорочення чисельності особового складу військових частин, які не входять до загальної структури ЗСУ, та отримати додаткові надходження коштів від підвищення ефективності економічної та господарської діяльності Міноборони.

На 2012-2013 рр. передбачено провести заходи щодо реформування ЗСУ, оптимізувати їх структуру та зменшити чисельність, забезпечити виділення достатніх ресурсів, насамперед фінансових, для подальшого реформування ЗСУ.

На третьому етапі, у 2014-2015 рр., передбачається розпочати подальший розвиток ЗСУ за рахунок внесення змін до структури бюджетних видатків Міноборони та підвищити боєздатність ЗСУ.

"Передбачається Збройні сили мати невеликими за чисельністю, але боєздатними", - наголосив М.Єжель.

За його словами, під час проведення заходів реформування один з основних акцентів робитиметься на зміні системи управління ЗСУ, а також оптимізації та приведенні до типової управлінської ланки видів ЗСУ.

Зазнає вдосконалення і розподіл ЗСУ за функціональним призначенням.