ua en ru

Реформування "Нафтогазу" передбачає створення ради директорів

Реформування "Нафтогазу" передбачає створення ради директорів Фото: Андрій Коболєв

У раді будуть представлені незалежні і державні директора

Затвердження плану реформування корпоративного правління НАК "Нафтогаз України" передбачає створення ради директорів компанії. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливим і, я б сказав, ключовим моментом цього рішення є створення повноцінного ради директорів, який буде складатися як з незалежних директорів, так і з делегованих від українського уряду, які будуть здійснювати реальний контроль за всією діяльністю компанії", - пояснив Коболєв.

"Сьогодні на нараді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прямо запропонував представникам міжнародних кредитних організацій подумати про делегування своїх представників в цей наглядова рада, що дасть додатковий комфорт як українській стороні щодо якості здійснення цих функцій, так і міжнародному співтовариству, яке виділяє гроші для потреб "Нафтогазу", - додав Коболєв.

За його словами, більшість представників ради директорів будуть незалежними, меншість буде від держави.

Нагадаємо, Кабмін затвердив план реформування корпоративного правління "Нафтогазу". Реформування може стартувати вже з наступного тижня.