ua en ru

Реформаторські законопроекти найактивніше підтримує фракція НФ, - VoxUkraine

Реформаторські законопроекти найактивніше підтримує фракція НФ, - VoxUkraine Фото: Верховна Рада

Незмінне лідерство НФ в організації пояснюють відносно невеликою різницею в рейтингах його членів

За підсумками п’ятої сесії Верховної Ради VIII скликання, фракція "Народний фронт" стала абсолютним лідером за якістю парламентської роботи. Про це свідчать результати досліджень незалежної аналітичної платформи VoxUkraine.

Так, згідно з даними організації, з топ-10 депутатів, які голосують за реформаторські проекти, семеро є членами фракції "Народний фронт". Експерти пояснюють це явище дисциплінованістю фракції та відсутністю серйозних конфліктів між депутатами.

За даними VoxUkraine, фракція "Народний фронт" у Верховній Раді й надалі зі значним відривом займає перше місце. Більше ніж на 30 балів менше у середньостатистичного депутата БПП.

Як зазначає організація, незмінне лідерство "Народного фронту" пояснюється відносно невеликою різницею в рейтингах його членів: 90% депутатів фракції входять до топ-100 парламентаріїв, що голосують за реформаторські законопроекти, а 60% представників "Народного фронту" мають рейтинг 200+.

Зокрема, фракція "Народний фронт" активніше за інші голосувала за ухвалення законопроектів за наступними напрямками: боротьба з корупцією, державне управління, бізнес-середовище, енергетика, монетарна система та державні фінанси, йдеться у публікації організації щодо результатів дослідження.