ua en ru

У референдумі про незалежність Курдистану взяли участь понад 3 млн осіб

У референдумі про незалежність Курдистану взяли участь понад 3 млн осіб Фото: прапори Курдистану (Zeenab Baloch twitter.com)

Явка виборців склала 72,16%, підрахували у виборчій комісії

У референдумі про незалежність Курдистану від Іраку взяли участь понад 3,3 млн виборців. Про це заявив голова виборчої комісії Ширван Зірар, передає телеканал Rudaw.

Всього в плебісциті могли взяти участь понад 4,5 млн осіб. Таким чином, явка виборців склала 72,16%, підрахували в комісії.

Нагадаємо, референдум про незалежність курдського регіону від Іраку пройшов 25 вересня, незважаючи на зауваження Багдада про те, що він буде боротися за збереження іракського єдності.

Президент регіонального уряду Курдистану Масуд Барзані заявив, що голосування має рекомендаційний характер і стане першим кроком в тривалому процесі переговорів про незалежність регіону, який був автономним з 1991 року і грає важливу роль у війні з джихадистами.

ООН, США і ряд західних держав стурбовані тим, що референдум може зашкодити зусиллям у війні проти терористичного угрупування "Ісламська держава".