ua en ru

В Іраку розпочався референдум про незалежність Курдистану

В Іраку розпочався референдум про незалежність Курдистану Фото: референдум в Іраку (twitter.comPsychologyDoc)

Референдум почався, незважаючи на заперечення Багдада

Курдський регіон голосує за незалежність від Іраку, незважаючи на заперечення Багдада. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, іракські курди 25 вересня голосують за свою незалежність, незважаючи на зауваження Багдада про те, що він буде боротися за збереження єдності іракського.

Президент регіонального уряду Курдистану Масуд Барзані заявив, що голосування носить рекомендаційний характер і стане першим кроком у тривалому процесі переговорів про незалежність регіону, який був автономним з 1991 року і відіграє важливу роль у війні з джигадистамы.

Повідомляється, що в 8:00 за місцевим часом (збігається з київським) відкрилися близько 12 тис. виборчих дільниць. Право голосу мають понад 5 млн зареєстрованих виборців.

Зазначено, що голосування триватиме до 12:00.

Попередні результати очікуються протягом доби, хоча аналітики майже не сумніваються в позитивному результаті референдуму для Курдського регіону.

ООН, США та інші західні держави висловили стурбованість тим, що референдум може зашкодити зусиллям у війні проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН стурбований референдумом іракських курдів про незалежність від Іраку,