ua en ru

Референдум про перейменування Македонії визнали таким, що не відбувся

Референдум про перейменування Македонії визнали таким, що не відбувся Фото: референдум в Македонії (twitter.com/GeorgievskiB)

Згідно з офіційними даними виборчкому, явка на референдум склала 36,91%, тоді як законодавство вимагає участі більше 50%

Голова Державної виборчої комісії Македонії Олівер Дерковски в ході прес-конференції оголосив про те, що референдум про перейменування республіки не відбувся через низьку явку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Македонське інформаційне агентство.

Згідно з офіційними даними виборчкому, явка на референдум склала 36,91%, тоді як законодавство вимагає участі більше 50%. За зміну назви країни з "Республіки Македонія" на "Північну Македонію" висловилися 91,46% взяли участь в голосуванні, проти - 5,65%.

Плебісцит, який пройшов напередодні, 30 жовтня, носить консультативний характер. Винесений на громадське обговорення питання поставлене так, що перейменування країни дозволить розраховувати на вступ республіки до Євросоюзу і НАТО.

Відзначимо, в Македонії понад 90% громадян підтримали зміну назви країни на референдумі.

Раніше повідомлялося, що в Македонії намагалися знизити активність виборців на референдумі по зміні назви.

До голосування президент країни Гьорге Іванов закликав бойкотувати референдум про зміну назви країни. Він назвав його "шкідливим та руйнівним для нації".