ua en ru

Референдум про статус Криму під дулами автоматів буде нелегітимним, - Тимошенко

Проведення референдуму про статус Криму під дулами автоматів є нелегітимним і не буде визнано Україною і всім демократичним світом.

Проведення референдуму про статус Криму під дулами автоматів є нелегітимним і не буде визнано Україною і всім демократичним світом. Про це заявила лідер партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в інтерв'ю The Associated Press, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

"Всьому світові ясно, що цей референдум абсолютно нелегітимний. Референдум під дулами автоматів - це не референдум. Це насильство", - сказала Тимошенко.

"Думаю, що якщо такий референдум буде проведено, то це буде одним з елементів продовження агресії", - наголосила екс-прем'єр.

За словами Тимошенко, запланований у Криму референдум ніколи не визнає ані Україна, ані світ. "Ми вважаємо, що агресор повинен піти без умов. Ніхто не має права суверенній державі ставити будь-які умови силою зброї", - зазначила лідер ВО "Батьківщина".

Як повідомлялося, Тимошенко вважає, що ЧФ РФ не може залишатися в Україні, а "харківські угоди" потрібно денонсувати.

Нагадаємо, напередодні глава Ради міністрів Криму Сергій Аксьонов заявив про необхідність перенести дату референдуму про статус півострова на більш ранній термін - до 30 березня.