ua en ru

Референдум в Каталонії: мер Барселони назвала главу уряду Іспанії "боягузом"

Референдум в Каталонії: мер Барселони назвала главу уряду Іспанії "боягузом" Фото: референдум в Іспанії (twitter barcagalaxy)

Мер підкреслила, що глава уряду наповнив поліцією Барселону

Мер Барселони Пекла Колау назвала трусами уряд Іспанії під керівництвом Маріано Рахоя. Про це вона написала у Twitter.

"Боягузливий глава уряду наповнив поліцією наше місто. Барселона - це місто світу, нас не залякати", - написала Колау.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іспанська поліція блокує виборчий ділянка, де має голосувати президент Каталонії Карлес Пуджемон. Про це повідомляє El Mundo.

Повідомляється, що понад 50 офіцерів Національної гвардії відразу після початку голосування оточили будівлю школи Сан-Хулія в Жироні, у спортивному залі якої розміщена ділянка. Зараз на ділянці збільшилася кількість силовиків, під будівлею школи відбуваються зіткнення.

вранці, 1 жовтня, на виборчих дільницях почалися сутички між поліцією і громадянами, охочими взяти участь у голосуванні.

Як повідомляє МВС Іспанії, співробітники поліції ще напередодні референдуму закрили більшу частину передбачуваних місць голосування. На деяких з тих ділянок, які все ж відкрилися вранці в неділю, 1 жовтня, почалися сутички між поліцією і громадянами, охочими взяти участь у голосуванні. Зараз поліцейські блокують вхід до будівлі і намагаються вилучити бюлетені. Верховний суд Іспанії раніше заборонив використовувати громадські будівлі для голосування, повідомляє МВС.