ua en ru

Редакція телеканалу ATR відновила роботу в Криму

Редакція телеканалу ATR відновила роботу в Криму Фото: студія каналу ATR

ATR публікує сюжети у форматі real time news на сайті

Інформаційна редакція телеканалу ATR, який припинив мовлення 1 квітня через неодноразову відмову Роскомнадзора в перереєстрації каналу, з травня відновила роботу в Сімферополі. Про це повідомила заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, передає "Телекритика".

Буджурова розповіла, що протягом півтора місяців, протягом яких канал не міг мовити, команда ATR готувала документальні проекти - зокрема про кримських татар - дітей війни, про перших репатріантів. А також журналісти готували спеціальні репортажі і сюжети, які час від часу публікувалися на сайті.

"Завершивши цю роботу, ми почекали, поки наші юристи вивчать ситуацію щодо роботи в інтернеті. В кінці ми вибрали формат інформування на нашому сайті. ATR публікує сюжети у форматі real time news. У російському законодавстві є і щодо цього обмеження. Вони мають формальний характер - наш контент не повинен виглядати як проект телевізійного мовлення. Приміром, у відео не можуть звучати такі слова як: "в нашому ефірі", "у нашій програмі" не може бути записи зі студії. А інформування - дозволено, адже сучасні сайти давно стали мультимедійними. Тому цим інформуванням ми і будемо займатися", - пояснила пані Буджурова.

Вона додала, що телеканал планує готувати таку ж кількість відеоконтенту, яку він створював, коли ATR працював в ефірі: новинний випуск складався з 12 сюжетів.

Нагадаємо, раніше кримськотатарський телеканал ATR почав мовлення в Інтернеті.