ua en ru

Редакція програми "Гроші" заявила про тиск з боку секретаря Нацтелерадіо

Про це в ефірі програми заявив ведучий Олександр Дубинський.

Відповідальний секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) Катерина Котенко намагалася втрутитися в редакційну політику і підготовку сюжету, присвяченого фармацевтичній галузі, в програмі "Гроші" на телеканалі "1+1".

Зокрема, за даними журналістів, Котенко написала в редакцію: "Саша, мені стало відомо, що журналісти каналу роблять фіктивний низькопробний матеріал про участь мого чоловіка Гліба Загорія в якихось вигаданих історіях, які підходять тільки для змивних бачків. Щиро вірю, що журналістська етика і ваша порядність не дозволять перейти грань добра і зла".

Таке послання редакція вважає спробою тиску з боку співробітника державного регулюючого органу, який може прямо впливати на роботу телеканалу.

"Катерина Котенко почала ретельно шукати недоліки в роботі журналістів і самого каналу. Пані Котенко з 2014 року - член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Тобто має вплив на всі телеканали. Тому таке її повідомлення нашому керівництву редакція програми "Гроші" розцінює як тиск з боку посадової особи. Прикро, коли член Нацради використовує свої повноваження, щоб покрити махінації свого чоловіка", - сказав Олександр Дубинський.

Сам сюжет в програмі "Гроші", через який Котенко спробувала чинити тиск на телеканал, розповідав про вплив власника одного з найбільшої фармацевтичної компанії "Дарниця" Гліба Загорія на Міністерство охорони здоров'я України.

Зокрема, в сюжеті зазначається, що Гліб Загорій впливав на діяльність МОЗ при уряді Миколи Азарова, а після зміни влади пролобіював призначення на посаду першого заступника міністра охорони здоров'я колишнього адвоката компанії "Дарниця" - Олександри Павленко. В даний час Гліб Загорій є народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка".

Сама Катерина Котенко, за інформацією журналістів, має вплив в Адміністрації Президента України. Про це публічно заявляла екс-радник Президента Марина Ставнійчук.

"Після призначення у липні (2014 року, - ред.) Катерини Котенко до складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення, її щодня можна було зустріти в Адміністрації Президента. Принаймні, до жовтня, коли я звільнилася з АП, я можу говорити про те, що таке було ... Можу говорити, що і до того моменту, коли вона була призначена, з червня у неї був свій кабінет, але значно менший за розміром, на другому поверсі АП. А після того, як вона увійшла до складу Нацради з ТБ і радіомовлення, вона переїхала в інший - набагато кращий, з приймальнею і кімнатою відпочинку", - стверджує екс-радник Президента України Марина Ставнічук.