ua en ru

Реальна зарплата в Україні за підсумками квітня зросла

Згідно з даними Державної служби статистики України, за підсумками квітня поточного року реальна зарплата в Україні продемонструвала приріст на 0,5% щодо попереднього місяця і на 15,5% відносно квітня минулого року, пише «Біржовий лідер» в розділі «Курс гривні».

Щодо березня показник середньої реальної зарплати в штатних працівників збільшився на 0,6%. А якщо зіставити поточний показник з даними квітня минулого року, то середня зарплата штатних працівників продемонструвала зростання на 16,2% і складає на поточний момент 2942 гривні, відзначають аналітики кращого проекту навчання форекс 2009-2012рр. - Академії Masterforex-V.

Варто зазначити, що реальні зарплати за підсумками травня продемонстрували зростання, в основному, за рахунок регульованих державою секторів економіки, таких як охорона здоров'я та освіта. Крім цього, такий істотний ріст реальних зарплат в річному порівнянні пов'язаний з низьким рівнем офіційної споживчої інфляції. Однак, незважаючи на поточне зростання, у другому півріччі поточного року очікується прискорення темпів інфляції, тому провідні українські економісти прогнозують уповільнення темпів зростання реальних зарплат до кінця року до позначки 5%.

Варто нагадати, що нещодавно Президент України Віктор Янукович сказав, що основою для можливого підвищення зарплат українських громадян стало зростання вітчизняної економіки.