ua en ru

Реальна вартість активів Дельта Банку у 3,4 рази менше номінальної, - ФГВФО

Реальна вартість активів Дельта Банку у 3,4 рази менше номінальної, - ФГВФО Фото: з Дельта Банку масштабно вивели активи

Фонд виявив масштабне виведення коштів банку

Ринкова вартість активів неплатоспроможного Дельта Банку в 3,4 рази менше вартості, зазначеної в документах. Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів.

Так, незалежні оцінювачі оцінили активи банку в 27,4 млрд гривень, в той час як в документації, станом на 1 січня 2017 року, була вказана вартість 94,27 млрд гривень.

Реальна вартість активів Дельта Банку у 3,4 рази менше номінальної, - ФГВФО

Фото: активи Дельта Банку коштують 30% від заявлених у документах

Як і в багатьох інших випадках, перед банкрутством банку шахрайським шляхом були виведені кошти та активи, які представляють хоч якусь цінність. Тимчасова адміністрація виявила такі факти, а угоди з них були визнані нікчемними.

Крім того, були списані кошти на коррахунках в іноземних банках: Meinl Bank AG (Австрія), Bank Frick and Co.AG (Ліхтенштейн), East-West United S. A., Bank Winter & Co.AC - на суму 437,23 млн доларів.

Загальна сума (на 01 лютого 2017) виявлених уповноваженою особою фонду нікчемних правочинів, укладених до тимчасової адміністрації з метою виведення активів, становить: 19,32 млрд гривень, 93,63 млн доларів і 18 млн швейцарських франків.

Реальна вартість активів Дельта Банку у 3,4 рази менше номінальної, - ФГВФОФото: велика частина коштів була виведена з банку

В тому числі, визнані нікчемними угоди:

по продажам / відступлення прав вимоги за кредитами на 1,4 млрд гривень;

по погашенню кредитів з порушенням чинного законодавства - 5,8 млрд гривень;

з незаконним перекредитуванням - 34 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Фонд гарантування внеском повідомляв про те, що з допомогою "схем" з банку Хрещатик виведені активи на 3 млрд гривень.