ua en ru

Реалізація закону щодо Донбасу суворо обумовлена виконанням РФ низки вимог, - Порошенко

Реалізація закону щодо Донбасу суворо обумовлена виконанням РФ низки вимог, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент України переконаний, що санкції значною мірою стримують агресора

Реалізація закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей залежить від виконання низки вимог Російською Федерацією та її маріонетковими режимами. Про це президент України Петро Порошенко заявив у своєму Facebook.

"Можливість виконання закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах жорстко обумовлена низкою вимог до Росії як агресора та окупанта та до її маріонеткових режимів. Насамперед – вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території України, і нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ", - вважає президент.

Порошенко додав, що Україна завдяки дотриманню нею мінських домовленостей має змогу постійно продовжувати санкції проти Росії як країни, що їх порушує.

"Наша репутація як країни, яка із відповідальністю ставиться до Мінських домовленостей, дає змогу щоразу продовжувати санкції проти Росії, країни-порушниці угод", - сказав він.

На думку президента України, санкції значною мірою стримують агресора.

Можливість виконання закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах жорстко обумовлена низкою вимог до Росії як агресора та окупанта та до її маріонеткових режимів. Насамперед – вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території України, і нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ. Натомість наша репутація як країни, яка із відповідальністю ставиться до Мінських домовленостей, дозволяє щоразу продовжувати санкції проти Росії, країни-порушниці угод. І ці санкції значною мірою стримують агресора.

Опубліковано Петром Порошенком 8 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, Петро Порошенко вважає, що закон про про врегулювання ситуації на Донбасі посилить позицію України в боротьбі за звільнення заручників.