ua en ru

Реалізація трастових фондів НАТО на підтримку України почнеться в грудні, - МЗС

Реалізація трастових фондів НАТО на підтримку України почнеться в грудні.

Реалізація трастових фондів НАТО на підтримку України почнеться в грудні. Про це сьогодні, 8 жовтня, в ході зустрічі домовилися міністр закордонних справ Павло Клімкін (на фото) з новообраним генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, передає прес-служба МЗС.

Прес-служба міністерства повідомляє, що під час зустрічі сторони приділили увагу спільним заходам, спрямованим на посилення обороноздатності нашої держави, насамперед, діяльності трастових фондів НАТО, метою яких є підтримка України у чотирьох сферах: кібербезпека, логістика, система зв'язку і управління, реабілітація поранених військовослужбовців.

"У цьому зв'язку сторони погодилися з тим, що практична реалізація вищевказаних трастових фондів має отримати старт на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, яке відбудеться в грудні ц.р.", - повідомляє МЗС.

Генеральний секретар НАТО наголосив на важливості співпраці з Україною. Він також запевнив у повній підтримці альянсом незалежної, суверенної і стабільної України та засвідчив готовність до подальшого активного співробітництва з метою належної та швидкої імплементації рішень саміту НАТО в Уельсі щодо посилення обороноздатності нашої держави на тлі агресії з боку РФ.

Також під час зустрічі сторони погодили графік політичного діалогу та основні завдання практичного співробітництва на четвертий квартал 2014 р., а також положення Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2015 р.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що НАТО створить для України 4 трастових фонду.