ua en ru

Реалізація мінських угод зайшла в глухий кут, - Макрон

Реалізація мінських угод зайшла в глухий кут, - Макрон Фото: Еммануель Макрон (flickr.com/finnishgovernment)

Макрон провів телефонні переговори з Путіним

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що реалізація мінських угод зайшла в глухий кут. Про це він сказав у ході телефонної розмови з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

"У зв'язку з російсько-українською кризою президент Республіки зазначив, що реалізація мінських угод зайшла в глухий кут, і підкреслив необхідність прийняття конкретних заходів по вирішенню ситуації і полегшення страждань народу, консолідації припинення вогню і негайного здійснення гуманітарних заходів, запропонованих Францією і Німеччиною", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Франція закликає Російську Федерацію виконувати мінські угоди.

Як повідомляли в МЗС Франції, Франція підтримує суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів і не визнає незаконну анексію Криму. Франція, яка разом з Німеччиною грає посередницьку роль, закликає Росію виконати мінські угоди, особливо в сфері безпеки.