ua en ru

Реалізацією проблемних кредитів українських банків займуться дві американські біржі

Реалізацією проблемних кредитів українських банків займуться дві американські біржі Фото: активи українських банків будуть продавати американці (thebalance.com)

На початковому етапі планується реалізувати кредити ну сумму11,1 млрд гривень

Американські майданчики First Financial Network (FFN) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX) оголосили про первинних продажах прострочених кредитів від імені Фонду гарантування вкладів фізосіб і Національного банку України. Про це йдеться в повідомленнях компаній.

"На початковому етапі відбудеться продаж пакета з 52 кредитів на загальну суму 170 млн доларів (4,6 млрд грн)", - повідомили в FFN.

У свою чергу, DebtX повідомила про, запланованої на 19 вересня 2017 року реалізації кредитів на суму 6,5 млрд гривень.

"Від імені Фонду гарантування вкладів компанія DebtX проводить закритий аукціон вартістю близько 6,5 млрд грн (240 млн доларів) за кредитами, отриманими від ліквідації декількох банків", - йдеться в повідомленні DebtX.

Пропонований через цей майданчик пакет складається з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов'язання. Різні кредити з цього пакету забезпечені різними видами застави, включаючи великий діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод по виробництву устаткування, компанії з переробки сільськогосподарської продукції, комерційні об'єкти нерухомості, землю та інші активи.

Цей портфель планується продати одним лотом. При цьому обидві площадки повідомляють про те, що потім намічаються ще більші продажу.

Згідно з повідомленням, інформація, необхідна для проведення due diligence, буде доступна кваліфікованим інвесторам через захищений веб-сайт. DebtX вказує, що матеріали для due diligence будуть доступні найближчим часом, а пропозиції почнуть прийматися у вересні.

Нагадаємо, ПриватБанк буде продавати свої активи через СЕТАХ.