ua en ru

"Реал" другий рік поспіль виграв клубний чемпіонат світу

"Реал" другий рік поспіль виграв клубний чемпіонат світу Фото: автор переможного голу Кріштіану Роналду (realmadrid.com)

Мадридський клуб завоював свій п'ятий трофей у календарному році

Мадридський футбольний клуб "Реал" другий рік поспіль виграв клубний чемпіонат світу (КЧС). У фінальному матчі іспанці мінімально обіграли бразильський "Греміо" 1:0, передає El Pais.

Зазначено, що єдиний гол у матчі було забито в другому таймі. Своє вагоме слово сказав Кріштіану Роналду. Він заробив стандарт неподалік від штрафного "Греміо" і сам же виконав. Після удару португальця м'яч "прошив" стінку і влетів у ближній кут впритул із ближньою штангою - 1:0!

Повідомляється, що цей гол став для Роналду 4-м, забитим у фіналах КЧС, і за цим показником він наздогнав Ліонеля Мессі. А заодно зміцнив своє одноосібне лідерство в списку бомбардирів турніру - 7 (у Мессі і Луїса Суареса - по 5 м'ячів).

Таким чином "Реал" завоював свій п'ятий трофей у календарному році (вперше в клубній історії) і став першою в історії командою, яка виграла КЧС двічі поспіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нападник мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду другий рік поспіль отримав "Золотий м'яч" від французького журналу France Football.