ua en ru

Країни, що розвиваються забезпечать збільшення обсягів експорту в Німеччині

Країни, що розвиваються планують значне збільшення інвестицій у свою інфраструктуру і внутрішнє споживання. У Китаї в найближчі п'ять років обсяги імпорту мають зрости майже вдвічі, до 2,7 трлн дол., передає РБК daily.
Згідно з офіційною статистикою КНР, що булла опублікована на минулому тижні, дефіцит торгового балансу країни становить 7,3 млрд дол. за 2010 р. У планах на нову п'ятирічку керівництво Китаю переключилося з орієнтованого на експорт народного господарства на цілеспрямований розвиток внутрішньої економіки. Протягом наступних п'яти років імпорт КНР повинен зрости з 1,4 трлн дол. до 2,7 трлн дол. Таким чином влада сподівається задовольнити прагнення населення до зростання добробуту і запобігти наростанню протестних настроїв.
Країни, що розвиваються, в першу чергу Китай, Росія, Бразилія та Індія, які інвестують в інфраструктуру мільярди доларів, зацікавлені і в отриманні німецьких технологій.
"Здійснення поставлених Китаєм перед собою амбітних завдань без іноземних ноу-хау і технологій неможливі", - вважає представник Німецької торгової палати в Пекіні Флоріан Кесслер. На думку експерта, німецькі концерни пропонують саме той список товарів, в яких для здійснення своїх планів потребує КНР. Великі вигоди це обіцяє, зокрема, таким компаніям, як Siemens, Daimler, Adidas і Bayer. Продукція Німеччини користується зараз попитом і в інших країнах, що розвиваються. Промислове обладнання та електротехнічні вироби знаходяться серед найбільш затребуваних категорій імпортних товарів. За даними за грудень 2010 р., обсяг німецького експорту в Китай і Гонконг вперше перевищив розміри поставок у США. На думку експертів, вже в 2015 р. вони стануть для Німеччини найважливішим ринком збуту. Раніше, за статистикою обсягів цього показника лідирувала Франція.