ua en ru

Розвиток цифрової економіки забезпечить зростання ВВП до більше 5% на рік, - Гройсман

Розвиток цифрової економіки забезпечить зростання ВВП до більше 5% на рік, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман вважає, що розвиток цифрової економіки позначиться на зростанні ВВП

Розвиток цифрової економіки дозволить забезпечити збільшення темпів зростання ВВП України до більш 5% на рік. Про це сьогодні на круглому столі з питань розвитку цифрової економіки заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у нас зростання 2-3%, цього абсолютно недостатньо. Нам потрібно зростати на 5%+. І цифрова економіка дозволить рости досить швидко", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інвестиції в розвиток єдиної цифрової інфраструктури України можуть скласти 5-6 млрд євро.

"Півтора роки тому ми приєдналися до єдиного європейського цифрового ринку...був підписаний план... - це побудова єдиної цифрової інфраструктури для всієї Європи, і інвестиції оцінюються в близько 60 млрд євро, з яких 5-6 млрд може і повинна отримати Україна", - сказав голова комітету Верховної Ради України з питань зв'язку та інформатизації Олександр Данченко.