ua en ru

У розвідці впевнені, що навчання "Захід-2017" тільки прикриття більш масштабних операцій РФ

У розвідці впевнені, що навчання "Захід-2017" тільки прикриття більш масштабних операцій РФ Фото: Вадим Скібіцький (Міністерство оборони України)

Скібіцький заявив, що навчання є прикриттям більш широких заходів оперативної підготовки

Військові навчання "Захід-2017" тільки прикриття більш масштабних операцій Російської Федерації. Про це в ефірі каналу "1+1" заявив представник ГУ розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"За оцінками військової розвідки навчання вибрані, як прикриття більш широких заходів оперативної підготовки. Відбувається нарощування сухопутного угруповання, проводиться перевірка системи контролю і управління Збройними силами Російської Федерації на західному напрямку", - заявив Скібіцький.

Крім того, він зазначив, що зараз активно опрацьовується питання створення протиповітряної оборони, а також проводиться відпрацювання елементів застосування стратегічної ядерної зброї.

Він додав, що якщо взяти в комплексі, то всі ці навчання проходять за єдиним задумом і вони спрямовані саме на підготовку до стратегічної операції на європейському театрі війни.

Нагадаємо, раніше ГУР повідомили, що бойовики на Донбасі в ході навчань, які почалися одночасно з російсько-білоруськими військовими навчаннями Захід-2017", відпрацьовують ведення наступальних дій.