ua en ru

У розвідці розповіли про початок ескалації бойових дій під Авдіївкою

У розвідці розповіли про початок ескалації бойових дій під Авдіївкою Фото: Авдіївка

Джерело в розвідці розповіло, як українські військові захопили важливу позицію під Донецьком

Ескалація бойових дій під Авдіївкою почалася після зіткнення в "сірій зоні" групи українських військових з бойовиками, які викликали підтримку артилерії. Про це РБК-Україна повідомив співрозмовник в Головному розвідувальному управлінні Міністерства оборони України.

За інформацією джерела, група українських військових 72-ї бригади, яка дислокується в Авдіївці, виконувала завдання в "сірій зоні". Відбулося бойове зіткнення з ДРГ бойовиків, які на підтримку викликали на українські позиції вогонь артилерії. Щоб уникнути знищення особового складу, заступник командира батальйону, капітан Андрій Кизило прийняв рішення просунутися на позиції бойовиків.

У результаті силами АТО був захоплений блокпост сепаратистів "Алмаз-2", який дозволяє контролювати транспортну розв'язку доріг Донецьк-Луганськ та Донецьк-Горлівка. Щоб відбити цю важливу для бойовиків позицію, вони кинули в бій додаткові сили.

Нагадаємо, в ході бойових зіткнень сам замкомбата Андрій Кизило загинув. За особисту мужність і героїзм президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв йому звання Героя України.