ua en ru

У розвідці назвали головні загрози для України

У розвідці назвали головні загрози для України Фото: Вадим Скібіцький (uacrisis.org)

На сьогодні одним із головних джерел загроз Україні залишається Росія

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький назвав головні загрози для України. Про це він розповів в інтерв’ю журналу "Український тиждень".

"На сьогодні одним із головних джерел загроз нашій країні залишається Росія. Небезпеку становить розгортання нових і нарощування наявних підрозділів Збройних сил РФ у безпосередній близькості до державного кордону України. Ми й далі фіксуємо формування нових військових частин і з’єднань, перекидання техніки й особового складу", - зазначив представник розвідки.

Скібіцький також повідомив, що серед загроз - мілітаризація окупованого Криму.

"Мілітаризується окупований Крим. На півострові крім звичайного озброєння є потенційна можливість розгортання тактичної ядерної зброї. Певне занепокоєння спричиняє і присутність російських військових у Придністровському регіоні Республіки Молдова... Останнім часом більшої актуальності набули ризики проведення кібератак проти України. Із військового погляду для хакерів може бути цікавим виведення з ладу мереж зв’язку штабів і командувань ЗСУ, а також втручання в системи управління озброєнням", - сказав він.

За словами Скібіцького, досі залишаються актуальними й навіть посилюються глобальні проблеми. Це і міжнародний тероризм, і розповсюдження зброї масового ураження, і виникнення регіональних конфліктів у різних куточках планети.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що поки немає ніяких ознак того, що Російська Федерація готова відступити з окупованих районів Донбасу чи Криму.