ua en ru

Розвідка повідомила про злочини бойовиків на Донбасі

Розвідка повідомила про злочини бойовиків на Донбасі Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики скоїли збройне пограбування АЗС в Єнакієвому

Українська розвідка зафіксувала факти серйозних злочинів бойовиків на Донбасі, зокрема збройне пограбування АЗС Єнакієве. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, 8 січня 2016 року в Єнакієве Донецької області група бойовиків з 5 осіб одного з підрозділів 1 АК вчинила збройний напад і пограбувала автомобільну газозаправну станцію.

"9 січня, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, командир взводу мотострілецького з'єднання 1 АК застрелив свого підлеглого. З метою приховування зазначеного інциденту від вищого командування і дискредитації української сторони факт загибелі військовослужбовця планується висвітлити як наслідок обстрілу силами АТО", - додали в управлінні розвідки.

Крім того, повідомляється, що військові передали представникам місії ОБСЄ інформацію про наявність танків і САУ в районі Стаханова і Моспіно. А протягом доби зусилля бойовиків були зосереджені на посилення підрозділів на Сєвєродонецькому та Слов'янському напрямках; прихованому розміщення забороненого мінськими угодами озброєння; інженерному обладнанні місцевості на Слов'янському і Волноваському напрямках; проведення планових заходів бойової підготовки.

Нагадаємо, ІС зафіксувало бойовиків у формі ВСУ в "сірій зоні" під Горлівкою.

"В районі Горлівки відмічено появу в "сірій зоні" піхотних груп бойовиків у формі військовослужбовців ЗС України. У складі цих груп відзначається наявність мінометів і гранатометів. Як мінімум двічі зафіксовано ведення мінометного вогню за напрямом н. п. Горлівка", - повідомив координатор групи ІС Дмитро Тимчук.