ua en ru

Розвідка повідомляє про наявність забороненого мінськими домовленостями озброєння в зоні АТО

Розвідка повідомляє про наявність забороненого мінськими домовленостями озброєння в зоні АТО Фото: бойовики на Донбасі

Також повідомляється про збільшення випадків мародерства та грабежу з боку бойовиків

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Безіменне, Донецьк та Стаханов забороненого мінськими домовленостями озброєння - танків та артилерійських систем калібром понад 100-мм. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, повідомляється, що ситуація в зоні проведення АТО характеризується продовженням інтенсивного вогневого впливу противника на підрозділи наших військ.

Також зазначається, що на окупованих територіях Донбасу зростає роль військових комендатур у зв'язку із необхідністю реагування на збільшення випадків грабежів та мародерства, скоєних військовослужбовцями окупаційних військ проти місцевого населення, а також розширення масштабів самовільного залишення місць несення служби і дезертирства найманців 1 та 2 АК.

"Головними завданнями комендатури є: підтримання правопорядку у районах відповідальності; розшук і затримання військовослужбовців, які здійснили злочини або самовільно залишили військову частину; попередження випадків мародерства тощо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські прикордонники за тиждень зафіксували поблизу підконтрольних територій російські вертоліт МІ-8 і літак СУ-24.