ua en ru

Розвідка повідомляє про 6 загиблих та 32 поранених військових РФ на Донбасі

Розвідка повідомляє про 6 загиблих та 32 поранених військових РФ на Донбасі Фото: військові РФ на Донбасі

Встановлено, що 16 військових РФ на Донбасі подали рапорти на звільнення

Протягом 20-21 квітня втрати особового складу Збройних сил Російської Федерації на Донбасі становлять шість загиблих військовослужбовців та 32 поранених. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"20 квітня ц.р. загинуло п’ять та поранено 30 військовослужбовців внаслідок підриву боєкомплекту у бліндажі 14 стрілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК у районі н.п.Новотошківське", - йдеться у повідомленні.


Також зазначається, що 21 квітня загинув один військовослужбовець 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та поранено двоє військовослужбовців 11 окремого мотострілецькоого полку (Макіївка) 1 АК, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп.

"З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти масового звільнення військовослужбовців у частинах і з’єднаннях 1 АК ЗС РФ", - зазначають у прес-службі розвідки.

Зокрема, встановлено, що 21 квітня рапорти на звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії подали 16 військовослужбовців 1 мотострілецького батальйону 9 ошмсп мп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 19 військових РФ на Донбасі звільнилися, виказавши недовіру командиру.