ua en ru

Розвідка: російські військові завдали артилерійського обстрілу по житлових кварталах Луганська

Розвідка: російські військові завдали артилерійського обстрілу по житлових кварталах Луганська Фото: АТО на Донбасі

Триває постачання з території Росії угрупованням окупаційних військ озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів

Російські військові вчора, 16 лютого, завдали артилерійського обстрілу по житлових кварталах Луганська. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено, що 16 лютого 2016 року з позиції поблизу н.п.Олександрівськ російські військові завдали артилерійського обстрілу по житлових кварталах Луганська", - йдеться у повідомленні.

Окрім того повідомляється, що українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п.Горлівка, Сабівка.

Зазначається, що триває постачання з території Росії угрупованням окупаційних військ озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів (ПММ). Встановлено, що 15-16 лютого 2016 року до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з артилерією (122-мм гаубиці Д-30), боєприпасами (до 40 тонн) та ПММ (до 60 тонн).

Окрім того, до с. Кумачове залізницею доставлено військову техніку: п'ять бойових броньованих машин, дві 122-мм РСЗВ "Град", два паливозаправники, два вантажні автомобілі.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, бойовики за минулу добу українські позиції обстріляли 60 разів.