ua en ru

Розвідка Естонії заявила про можливі інформаційні атаки РФ на війська НАТО в Балтії

Розвідка Естонії заявила про можливі інформаційні атаки РФ на війська НАТО в Балтії Фото: НАТО (nato.int)

Інформаційні атаки можливі в Естонії, Латвії та Литві

В Естонії департамент зовнішньої розвідки попередив про продовження інформаційних атак на війська Північноатлантичного альянсу (НАТО) в балтійських країнах в 2018 році. Про це йдеться в звіті "Естонія в міжнародному середовищі безпеки 2018", повідомляє Postimees.

"Інформаційні атаки на союзницькі війська НАТО в Естонії, Латвії та Литві продовжаться як мінімум на рівні 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, очікуються спроби Кремля зменшити і очорнити значимість святкування сторіччя Естонії, Латвії і Литви. Також наголошується інтерес Росії до осінніх парламентських виборів в Латвії.

"У Росії все більше вірять, що країна змушена вести приховану політичну боротьбу з усім західним світом, і цей самообман підживлюється поступовим розширенням впливу та інформаційною війною", - прогнозує департамент зовнішньої розвідки, додавши, що це означає більше неправдивої інформації та спроб завербувати західних політиків, бізнесменів.

Нагадаємо, Сейм Латвії сьогодні, 8 лютого, схвалив аналог "закону Магнітського", який заборонить в'їзд в країну іноземцям, пов'язаних з корупцією великого масштабу, відмиванням грошей і порушенням прав людини.