ua en ru

Розвідка: бойовики планують здійснити провокаційні обстріли сил АТО 4-9 квітня

Розвідка: бойовики планують здійснити провокаційні обстріли сил АТО 4-9 квітня Фото: російські військові на Донбасі

Під виглядом проведення навчань бойовики планують обстрілювати позиції ЗСУ, розташовані поблизу зони розмежування

Бойовики планують здійснити провокаційні обстріли позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі та поселень мирних жителів, розсташованих поблизу зони розмежування 4-9 квітня 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено, що у період з 4 по 9 квітня ц. р. командування 2 АК ЗС РФ, під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами, планує здійснити провокаційні обстріли передових позицій сил АТО та поселень мирних жителів, що розташовані поблизу зони розмежування", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, метою провокаційних обстрілів є звинувачення української сторони у порушенні мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права.

"Керівництво провокаційними заходами буде здійснювати безпосередньо командувач 2 АК генерал-майор ЗС РФ Є. Нікіфоров. Для того, щоб відволікти увагу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передбачається провести імітацію навчання 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) за участю самого командувача та посередників із числа командирів частин та з’єднань цього корпусу у районах н.п. Шимшинівка та Успенка", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка констатує низький рівень морально-психологічного стану військових РФ на Донбасі.