ua en ru

Зруйнований міст між бойовиками Сєвєродонецькому і Рубіжною відновлений, - ЛОДА

Зруйнований міст між бойовиками Сєвєродонецькому і Рубіжною відновлений, - ЛОДА Геннадій Москаль

Між Сєвєродонецьком і Рубіжним сьогодні, 31 березня, відновили зруйнований бойовиками міст. Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація (ЛОДА).

"Міст через р.Борова був підірваний бойовиками в ніч із 20 на 21 липня під час їхнього відступу. Таким чином вони намагалися завадити наступу українських збройних сил. Після звільнення Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська через Борову навели тимчасовий понтонний міст, для переїзду якого доводилося робити гак на 10 кілометрів. Відтепер повноцінне автомобільне сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним відновлено", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що ремонт зроблено коштами місцевих бюджетів та підприємств, які вирішили допомогти в цій важливій справі.

"У Києві тільки говорять про необхідність відновлення Донбасу, а грошей на це не дають зовсім. Тому довелося згадати старий метод - "з миру по нитці - Сєвєродонецьку й Рубіжному міст", - сказав голова ЛОДА Геннадій Москаль.

Після урочистого відкриття через відновлений міст проїхав перший символічний транспорт - вантажівка з піском, автобус зі школярами та група велосипедистів. А громадські активісти пронесли через міст величезний 40-метровий національний прапор.

Нагадаємо, у Станиці Луганській 20 березня 2015 р. був підірваний останній міст через Сіверський Донець.