ua en ru

Розробка реформи енергетичного сектора має завершитися до 12 червня, - АПУ

Розробка реформи енергетичного сектора має завершитися до 12 червня, - АПУ Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків. Фото: CEO Club Ukraine

Остаточна розробка реформи енергетичного сектора України повинна завершитися до 12 червня. Про це сьогодні заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є такі ключові часові етапи. На 10 квітня будуть розроблені в усіх напрямках перші пріоритети, перші чернетки, бачення їх концепцій. На 30 квітня будуть розроблені проміжні результати, проведена оцінка, моделювання, що стосуються енергоефективності, тарифів і т.д. І це все стосується не теорії, а практичних напрямків. Проект стосується не тільки "Нафтогазу", а також Міністерства енергетики, Міністерства соціальної політики, регуляторів. Остаточні результати будуть завершені 12 червня", - заявив Шимків.

За його словами, питання енергореформи було презентоване міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним і главою "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим.

"У ході цієї дискусії піднімалося питання прозорості "Нафтогазу", конкретних планів дій. Зокрема, "Нафтогаз" і міністр енергетики представили проект, який реалізується за рахунок фонду Сороса - це проект, що складається із 5 підпроектів: тарифи і субсидії, енергоефективність, інтеграція газової системи, ринок газу і корпоративне управління "Нафтогазу"", - зазначив заступник глави АПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про створення оновленої версії сайту reforms.in.ua, призначеного для відстеження процесів розробки і впровадження реформ в Україні.