ua en ru

Розробникам ПЗ для держреєстрів заблоковано 19 розрахункових рахунків, - Лукаш

Розробникам програмного забезпечення (ПЗ) для державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України ТОВ "Арт-Мастер" та ТОВ "3 - Т" заблоковано 19 розрахункових рахунків в рамках кримінального провадження по факту втручання в діяльність державних реєстрів. Про це на прес-конференції заявила міністр юстиції Олена Лукаш, передає кореспондент РБК-Україна.

"14 жовтня 2013 р. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ винесено повідомлення про підозру посадовій особі ТОВ "Арт-Мастер", тобто розробнику. 14 жовтня накладені арешти, на 19 розрахункових рахунків ТОВ "Арт-Мастер" та ТОВ "3 - Т" у трьох банківській установах. Найближчим часом слідчі дії будуть тривати", - заявила Лукаш.

Міністр також висловила сподівання на те, що подібні випадки втручання в діяльність держреєстрів більше не повторяться.

"На сьогодні, в принципі, я оптимістично дивлюсь на роботу реєстрів. А роботу з розробникам хай продовжують вести правоохоронні органи", - додала Лукаш.

Нагадаємо, 1 жовтня 2013 р. в Україні був тимчасово припинений доступ до єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. У Мін'юсті стверджують, що подібна ситуація виникла через зовнішнє втручання розробника програмного забезпечення в діяльність держреєстрів. При цьому джерела серед нотаріусів відзначали, що держреєстри не працюють через зміну керівництва Держінформ'юсту.

Станом на 7 жовтня 2013 р. роботу держреєстрів було повністю відновлено.