ua en ru

Розроблені законопроекти, що регулюють сферу ЖКГ, - Близнюк

Робота в законодавчому напрямі відносно сфери житлово-комунального господарства (ЖКГ) продовжиться, і це сфера відповідальності Мінрегіонбуду. Про це у своїй статті у виданні "Дзеркало тижня. Україна" пише міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Ми виконуємо Національний план дій на 2011 рік щодо здійснення програми реформ, затвердженої Президентом. Розроблені і відправлені на узгодження законопроекти з питань діяльності товариств співвласників багатоквартирних будинків, загальні принципи регіональної політики, комерційного обліку комунальних послуг та енергоефективності будівель і так далі. Без тотального урахування споживаних ресурсів і економії всі наші дії будуть схожі на "битву з вітряними млинами", - пише Близнюк.

У статті також говориться: "При цьому загальний процес реформування галузі ми ділимо на два етапи. Перший етап - організаційний, другий - інвестиційний. На першому етапі органам місцевого самоврядування необхідно визначити і організувати оптимальну систему життєзабезпечення для кожного регіону і сучасну структуру управління цією системою. На другому, інвестиційному, етапі - визначити напрями стратегічного розвитку і оптимальну форму залучення інвестицій, здійснити модернізацію систем, поліпшити якість послуг, що надаються".