ua en ru

В Україні викрили групу військових, які співпрацювали з "ЛНР"

В Україні викрили групу військових, які співпрацювали з "ЛНР" Фото: затриманий прикордонник (ДПСУ)

Розслідується також факт імовірної зради України

В Україні викрито злочинну групу військовослужбовців, які співпрацювали з незаконними збройними формуваннями так званої "ЛНР". Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що правоохоронцями затримано кількох військовослужбовців Східного регіонального управління Держприкордонслужби, зокрема заступника начальника Харківського прикордонного загону - начальника прикордонної комендатури швидкого реагування СхРУ ДПСУ та одного військовослужбовця Сумського прикордонного загону.

"За результатами кількох місяців роботи правоохоронцям вдалося задокументувати діяльність злочинної групи у складі кількох військовослужбовців Харківського та Сумського прикордонних загонів, які здійснювали розкрадання військового майна, а також організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, автоматизованих систем щодо перетину держкордону, в тому числі в інтересах осіб, які підозрюються в терористичній діяльності та участі в НЗФ так званої "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, ще одну особу зі складу цієї злочинної групи правоохоронці затримали в грудні 2017 року.

Як доповіли в ДПСУ, всі причетні до протиправної діяльності підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362 та ч. 1 ст. 366 КК України.

"Слідчі заходи тривають. Розслідується також факт імовірної зради України. Декільком службовим особам найближчим часом також буде оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за державну зраду до 13 років позбавлення волі Подільський районний суд Києва засудив колишнього військовослужбовця Збройних Сил України.