ua en ru

Викриті СБУ російські шпигуни збирали інформацію в зоні АТО

Викриті СБУ російські шпигуни збирали інформацію в зоні АТО Фото: СБУ

Агентурна мережа шпигунів була затримана під час підготовки диверсії

Викриті Службою безпеки України російські шпигуни збирали інформацію в зоні АТО. Про це повідомив керівник управління контррозвідки Сергій Левченко під час брифінгу в середу, 22 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дані збиралися переважно на півдні України. Нами були зафіксовані також факти роботи агентурної мережі в зоні антитерористичної операції", - сказав Левченко.

За словами Левченко, передача інформації відбувалася через інтернет з використанням спеціальних шифрувальних кодів і спеціальних сторінок, після чого інформація знищувалася, при цьому СБУ фіксувала фізичні контакти між російськими агентами.

Агентурна мережа активно розпочала свою діяльність в 2016 році, вона була затримана Службою "на гарячому", під час підготовки диверсії.

"Нам вдалося протидіяти передачі російським спецслужбам секретної інформації", - сказав Левченко.

Учасники агентурної мережі були затримані спецпідрозділом "Альфа" в Одесі. Проходять слідчі дії, щодо 4 осіб вже обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що СБУ викрила шпигунську мережу з офіцерів російського ГРУ, яка діяла в Східних і Південних областях України.