ua en ru

Розмістити війська в Східній Європі погодилися 16 країн-членів НАТО

Розмістити війська в Східній Європі погодилися 16 країн-членів НАТО Фото: Йенс Столтенберг

На початку 2017 року в Східній Європі розмістять ще чотири батальйони НАТО

Розмістити війська в Східній Європі погодилися 16 країн-членів НАТО. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг після зустрічі міністрів оборони країн альянсу, повідомляє ВВС.

"Наші війська будуть по-справжньому багатонаціональними. Таким чином ми посилаємо сигнал: НАТО діє як єдине ціле. Атака на будь-якого союзника буде розглядатися як напад на всіх нас", - заявив Столтенберг.

Як повідомляється, до батальйону в Латвії, який раніше погодилася очолити Канада, приєднаються війська Албанії, Італії, Польщі та Словенії. Крім того, військові з Бельгії, Хорватії, Франції, Люксембургу, Нідерландів і Норвегії приєднаються до батальйону під командуванням Німеччини в Литві.

"Данія і Франція приєднаються до батальйону в Естонії, який очолює Великобританія, а війська Великобританії та Румунії увійдуть в батальйон під командуванням США в Польщі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Столтенберг повідомив, що на початку 2017 року в Східній Європі розмістять ще чотири батальйони НАТО.

Також зазначається, що Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США погодилися розмістити свої війська в Чорному морі, щоб зміцнити там присутність НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія перекине танки, дрони і 800 військовослужбовців в Східну Європу.