ua en ru

Розміщення Україною євробондів визнано кращою транзакцією у 2017 році, - Данилюк

Розміщення Україною євробондів визнано кращою транзакцією у 2017 році, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Такий висновок зробило видання Global Capital у своєму щорічному огляді

Торішнє розміщення Україною єврооблігацій на 3 млрд доларів визнано кращою транзакцією 2017 року в країнах Центральної Європи, Близького Сходу і Африки. Про це йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Повернення України на ринки зовнішніх запозичень у вересні минулого року визнана найкращою угодою 2017 року в регіоні Центральна і Східна Європа, Близький Схід і Африка. Про це йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital", - написав міністр.

Він нагадав, що частина коштів, отриманих від розміщення євробондів, була спрямована на викуп/обмін облігацій 2019-2020 років погашення. Це було зроблено для того, пояснив Данилюк, щоб знизити навантаження на держбюджет в період пікових виплат за зовнішніми зобов'язаннями.

Міністр також зазначив, що вдале розташування українських євробондів означає, що інвестори довіряють Україні. Але найважливішим є те, що це розміщення є кроком для стабілізації нашої фінансової системи у майбутньому.

Повернення України на ринки зовнішніх запозичень в вересні минулого року визнано найкращою транзакцією 2017 року в регіо...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 30 січня 2018 р.

Нагадаємо, у вересні минулого року Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення.