ua en ru

Розміщення миротворців на Донбасі може бути кроком до зняття санкцій з РФ, - Габріель

Розміщення миротворців на Донбасі може бути кроком до зняття санкцій з РФ, - Габріель Фото: Зігмар Габріель (kremlin.ru)

Глава МЗС Німеччини привітав заяву Путіна щодо миротворців на Донбасі

Глава Міністерства закордонних справ Федеративної республіки Німеччина (МЗС ФРН) Зігмар Габріель заявив, що заява президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна по миротворцях на Донбасі є першим кроком для зняття санкцій з РФ. Про це повідомляє DW.

"Габріель позитивно відгукнувся про ініціативу Путіна щодо миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. На думку глави МЗС ФРН, потрібно скористатися цією можливістю для переговорів про припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Габріель вважає, що це було б першим кроком до зняття санкцій з РФ. Він додав, що участь РФ потрібна для вирішення різних конфліктів, зокрема кризи навколо КНДР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Путіна, що РФ внесе в Раду Безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ.