ua en ru

Розмір ввізного мита для окремих транспортних засобів може зменшитися у 2012 р., - Держкомпідприємництво

Ставка ввізного мита на окремі товари може зменшитися у 2012 році. Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва погодив розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі проект змін до закону, спрямований на виконання тарифних зобов'язань України перед Світовою організацією торгівлі (СОТ). Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
Нагадаємо, що умовами вступу України до СОТ передбачено поступове зниження ставок ввізного мита на окремі товари до 5% у 2013 році.
Так, наприклад, у 2012 році на 1% знизиться розмір такої ставки для легкових, гоночних автомобілів та вантажопасажирських автомобілів-фургонів - з 7 до 6 %. А на човни та моторні катери (крім човнів із забортним двигуном) - з 6, 59 до 6,58 %. В середньому для наземного транспорту (крім залізничного або трамвайного рухомого складу) ставка ввізного мита зменшиться з 5,64 до 5,63 %.
Як говориться у повідомленні прес-служби, відповідні зміни сприятимуть розвитку міжнародної торгівлі, а за рахунок зменшення податкового навантаження - зменшенню ціни на товари для населення.