ua en ru

Розмір ЄСВ для роботодавців буде зменшено, - Розенко

Розмір ЄСВ для роботодавців буде зменшено, - Розенко Фото: Павло Розенко

Збільшувати навантаження на роботодавця сьогодні недоцільно

В процесі реформування пенсійної системи України та впровадження накопичувальної системи соціально страхування розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) для роботодавців буде зменшено. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко сьогодні в ході селекторної наради, передає кореспондент РБК Україна.

"Ми говоримо про те, що збільшувати навантаження на роботодавця в сьогоднішній економічній ситуації, очевидно, не можливо і не доцільно. Тому роботодавці і далі будуть працювати в сплаті єдиного соціального внеску з солідарною пенсійною системою. Будуть страхувати відповідним чином працівника і сплачувати за нього внески у солідарну пенсійну систему. Більше того, єдиний соціальний внесок для роботодавця буде зменшуватись", - повідомив Розенко.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня 2014 г. народні депутати підтримали в цілому закон № 77-VIII про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%. Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 31 грудня 2014 р. Закон набрав чинності 1 січня 2015 р.

Пізніше, 2 березня 2015 р. Верховна Рада внесли зміни у порядок нарахування ЄСВ на самозайнятих фізосіб та інших підприємців.