ua en ru

Розгром офісу ПростоПрінт - це політичне замовлення, - відкритий лист Президенту України

Розгром офісу компанії ПростоПрінт - це політичне замовлення. Про це йдеться у відкритому листі директора і власника однойменного Інтернет-сервісу Дениса Олейникова на ім'я Президента України Віктора Януковича.
«Я звертаюся до Вас як до все ще гаранту Конституції в надії на законність і правосуддя - це все, чого ми хочемо, оскільки за законом і справедливістю вся ця «справа» розсиплеться як картковий будиночок, а виконавці як мінімум позбудуться погон», - сказано у відкритому листі.
«Про це (політичне замовлення) знають слідчі та оперативники, і не особливо соромляться говорити вголос. Ніяких товарів з символікою Євро-2012, крім тих, які замовили самі співробітники міліції (і які ми надрукували, бо ми виготовляємо товари на замовлення клієнта) при обшуку у нас не знайшли - і тому вчора ввечері «докази провини» посилено фабрикували, але так нічого суттєвого придумати і не змогли. Людей, у яких сім'ї та діти, утримували в приміщенні УБОЗ до пів на п'яту ранку. Мені не пред'явили ніяких офіційних документів про те, що відбувається, а майно компанії (яку в 2000 р. я починав створювати, маючи в активах 300 дол. стартового капіталу і вагітну дружину) вивезли в невідомому напрямку, не надавши опис або хоча б можливість бути присутнім при завантаженні» , - написав Олейников.
«Віктор Федорович, моє звернення набагато важливіше для Вас, ніж для мене. Я - досвідчений фахівець, який побудував не одну інноваційну компанію в Україну. Моя дочка - чемпіонка України з тенісу. Сьогодні моя сім'я піддається політичним переслідуванням з боку Ваших підлеглих, ми можемо це довести і отримати притулок в Європі або США. Але - чи потрібно це Вам? Ви готові переступити через ту Україну, яку представляють Ваші не виборці і прийняти лаври чергового європейського диктатора, лагодити свавілля і тиск - або ж Ви не безнадійні, і для Вас цінні, дійсно цінні ті 1-2 бали довіри, які Ви з труднощами, але завоювали? Вибір за Вами», - підкреслив Денис Олейников.