ua en ru

У районі Щастя на фугасі підірвався український військовий

У районі Щастя на фугасі підірвався український військовий Фото: Бойові дії на Донбасі

Поранення виявилося смертельним

3 вересня в Луганській області в районі міста Щастя на фугасі підірвався український військовослужбовець Володимир Киян з позивним "Тайфун". Про це повідомив волонтер Юрій Касьянов на сторінці в Facebook.

"Вони вбили Тайфуна. Володимир Киян, позивний" Тайфун "сьогодні підірвався на фугасі недалеко від того місця, де вчора розправилися з мобільною групою по боротьбі з контрабандою", - написав він.

"Вчора ми говорили з ним по телефону. Останній раз - вночі. Говорили про Ендрю, про контрабанду. Він сказав:" Я не можу звинувачувати без фактів. Я завтра поїду, всі перевірю, подивлюся сам. Ось, поїхав ... ", - заявив волонтер.

Волонтер підкреслив, що загиблий військовий брав участь у найжорстокіших боях в районі Луганська.

"Його підрозділ тримав ТЕС, і після виведення десантників його попросили залишитися. 9 вересня у нього повинен бути дембель", - написав Касьянов.

Наголошується, що Касьянов звернувся до президента, начальника Генштабу, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, керівника СБУ з вимогою "повного, неупередженого розслідування".

При цьому він зазначив, що ДРГ в районі загибелі волонтерів не було.

"Тайфун". Легендарний боєць! Вирішив особисто перевірити свою версію загибелі мобільної групи і ... За відомостями з двох джерел: ніяка ДРГ в той район не виходила ", - заявив Тука.

Нагадаємо, Тука заявив, що волонтерів під Щастям розстріляли не бойовики, а хтось із наших.