ua en ru

Розмитнення товарів відбуватиметься швидше завдяки об’єднанню митниці та податкової, - експерт

Об'єднання інформаційної бази митниці та податкової в рамках новоствореного Міністерства доходів і зборів має сприяти пришвидшенню оформлення товарів на кордоні України. Таку думку РБК-Україна озвучила директор економічного департаменту УСПП Юлія Дроговоз.

«Як буде єдина база, можливо, деякі процедури відбуватимуться швидше. Не виключено, що деякі з процедур будуть скасовані, оскільки в цьому відпаде потреба», - зауважила експерт.

За словами Дроговоз, створення Міністерства доходів і зборів дозволить усунути певну нечіткість розмежування сфер відповідальності в роботі митників та податків, яка наразі має місце. «Можливо, перевірки стануть більш комплексними», - додала фахівець.

Говорячи про перспективи скорочення штату двох відомств (а значить, оптимізацію витрат на їх утримання), представник УСПП висловила думку, що до цього питання слід підходити зважено. «Я не думаю, що штати в податковій та митниці роздуті. На нижчих ланках співробітників подекуди навіть не вистачає. Відповідні підрозділи, швидше за все, залишаться. Тут ніхто не має лізти в чужу сферу. Зрозуміло, що хто відповідав за ПДВ, не може відповідати за митницю», - резюмувала Дроговоз.

Читайте також: Янукович призначив Клименко міністром доходів і зборів