ua en ru

Розслідувати справи ТОП-корупціонерів буде заступник Шокіна Заліско

Розслідувати справи ТОП-корупціонерів буде заступник Шокіна Заліско Фото: Олег Заліско

Відповідальний за боротьбу з корупцією із ТОП-чиновниками буде Віталій Касько

Процесуальне керівництво у справах ТОП-корупціонерів здійснюватиме заступник Шокіна Заліско. Про це сьогодні, 17 серпня, в ході брифінгу в Києві повідомив керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відтепер відповідальний за боротьбу з корупцією із ТОП чиновниками буде Віталій Касько ( заступник генпрокурора - ред.)..Що забув сказати Генеральний прокурор цим повідомленням? Тому що Каську доручили слідство у цих злочинах, а процесуальним керівництвом займатиметься пан Заліско (заступник генпрокурора Олег Заліско - ред.)", - сказав Шабунін.

Він нагадав, що Олег Заліско очолював слідче управління ГПУ за часів генпрокурора Віталія Яреми, коли було "злито" справи по екс-посадовцях Януковича.

Як зауважив громадський активіст, таке призначення ставить під загрозу притягнення до відповідальності чиновників-корупціонерів, адже, за його словами, після вступу в силу нового кримінально-процесуального кодексу ключовою фігурою у слідчому процесі є не слідчий, а процесуальний керівник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Самопоміч" бачить на місці Шокіна його заступників Сакварелідзе або Каська.