ua en ru

Для розслідування смертельної погоні у Києві призначено понад 20 експертиз

Для розслідування смертельної погоні у Києві призначено понад 20 експертиз Фото: прокуратура

Правова кваліфікація події - перевищення влади або службових повноважень, умисне вбивство

Для розслідування смертельної погоні у Києві, що відбулася в ніч на 7 лютого 2016 року, призначено понад 20 експертиз. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

Як зазначається, слідче управління прокуратури міста Києва проводить досудове розслідування та збір доказів у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту національної патрульної поліції України в ніч 7 лютого у місті Києві під час переслідування автомобіля БМВ, що призвело до загибелі 17-річного юнака.

"Правова кваліфікація події ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Для забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розслідування у кримінальному провадженні призначено понад 20 експертиз", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що проводяться судово-медична експертиза тіла загиблого, а також експертизи на предмет наявності тілесних ушкоджень у працівників поліції та пасажирів автомобіля БМВ. Окрім цього, призначено судово-балістичні експертизи, експертиза матеріалів та засобів відеозвукозапису по вилучених у працівників поліції відеореєстраторах, комплексна автотехнічна, товарознавча та трасологічна експертиза автомобіля БМВ.

"Також ініційовано проведення службового розслідування Департаментом патрульної поліції НП України. Прокуратурою міста вживаються усі передбачені законом заходи, направлені на встановлення істини у кримінальному провадженні у найкоротший термін", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві поліція під час нічної погоні застрелила людини.