ua en ru

Розслідування за фактами проти нового глави "Укрзалізниці" почалося, - заступник глави АПУ Таранов

Розслідування правоохоронних органів за фактами щодо нового глави "Укрзалізниці" почалося. Про це, коментуючи матеріал українських ЗМІ про діяльність глави "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, заявив заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов.

"Наскільки я володію інформацією, згідно з законом про оперативно-розшукову діяльність, по пунктах оперативно-пошукової справи це пункт 6, це повідомлення в ЗМІ. Згідно з такими повідомленнями, я, думаю, що розслідування вже почалося", - заявив журналістам Таранов.

Нагадаємо, українські ЗМІ раніше опублікували матеріал, в якому розкривалися схеми "співпраці" ряду компаній сім'ї Олександра Завгороднього з залізницею. Так, оформлені на сина і брата в. о. директора УЗ фірми "А. С. Інжиніринг Груп" і "Сферастрой Інвест" ставали переможцями тендерів на Придніпровській залізниці, де Завгородній обіймав посади головного інженера і першого заступника директора. Перевірка КРУ виявила, що фірми Завгородних завищували ціни на роботи, а зараз Придніпровська залізниця звернулася до суду, щоб стягнути з компаній борги за виконані перевезення.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський призначав Олександра Завгороднього на посаду глави "Укрзалізниці" без кадрового конкурсу та узгодження з Кабміном.

Глава Комітету Верховної Ради по боротьбі з корупцією Єгор Соболєв заявив, що країна повинна дізнатися про тих, "хто кришує "Укрзалізницю" і чому міністр, який за це відповідає, не може організувати і провести нормальний кадровий конкурс".