ua en ru

Розслідування по справі нового глави "Укрзалізниці" доведуть до кінця, - міністр юстиції

Правоохоронні органи України та Антикорупційне бюро доведуть до кінця розслідування за опублікованими в ЗМІ фактами, щодо нового керівника ДП "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, коментуючи інформацію в ЗМІ, присвячену компаніями чиновника, оформленим на його сина і рідного брата.

"Злом для України є побутова корупція, з якою стикаються громадяни, так і макрокоррупция. Я впевнений, що наші правоохоронні органи і антикорупційне бюро доведуть цю справу до кінця. Зараз інформація, яка потрапляє в ЗМІ, є більш серйозним важелем впливу на правоохоронні органи, ніж кілька років тому. Тому я сподіваюся, що з цієї інформації (щодо Завгороднього та його фірм) проведуть розслідування і буде прийнято процесуальне рішення в рамках закону. Якщо ця інформація підтвердиться", - наголосив Петренко.

Нагадаємо, 14 липня в кризовому Українському медіа-центрі Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів, ніколи не працювала з залізницею.

Тим часом у ЗМІ з'явилася інформація про співпрацю фірм, оформлених на сина і рідного брата Олександра Завгороднього, з "Укрзалізницею". Записані на родичів компанії не тільки вигравали тендери Придніпровської залізниці, виконуючи роботи за завищеними цінами (про що свідчить перевірка КРУ), але і держпідприємства заборгували за перевезення, що змусило Придніпровську залізницю звертатися до суду. "А. С. Інжиніринг Груп" і "Сферастрой Інвест" активно працювали з Придніпровською дорогою, коли Завгородній займав на ній керівні посади.

Завгородній відмовився коментувати опубліковані факти, назвав авторів продажними журналістами.

В. о. головою державного підприємства Олександр Завгородній став поза конкурсом за розпорядженням міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.