ua en ru

Розраховуємо на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму, - Порошенко

Розраховуємо на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму, - Порошенко Фото: Порошенко й Ердоган (president.gov.ua)

Порошенко і Ердоган відзначили неприпустимість порушень прав людини в Криму

Україна розраховує на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму. Про це президент України Петро Порошенко заявив за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом в Києві, передає корреспондет РБК-Україна.

"Сьогодні ми домовилися і далі координувати наші дії в захисті прав і свобод громадян України в рамках міжнародних механізмів, в тому числі моніторингових. Росія повинна відновити повагу до міжнародного права, виконати положення резолюції Генеральної асамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року, а також тимчасові заходи, запроваджені в квітні 2017 року рішенням міжнародного суду ООН. Ми також розраховуємо на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму, ідею про формування якої я озвучив з трибуни ООН в Нью-Йорку", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент України також заявив, що Київ зацікавлений у збільшенні представництва Туреччини в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі, а також розраховує на підтримку Туреччини в питанні миротворчої місії ООН на сході країни.