ua en ru

Для розкриття злочину МН17 нам знадобилося менше доби, - Наливайченко

Для розкриття злочину МН17 нам знадобилося менше доби, - Наливайченко Фото: Валентин Наливайченко

На наступний день після теракту, було встановлено, хто стояв за злочином МН 17. Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер руху "Справедливість", екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Нам знадобилося менше доби, щоб розкрити злочин бандитів, які збили пасажирський літак "Malaysia Airlines" 17 липня 2014 року над селом Грабове Донецької області", - написав він.

19 липня 2014 СБУ оприлюднила знімки пересування системи Бук-М1 територією, підконтрольною сепаратистам. Наливайченко підкреслює, що зафіксовані переговори злочинців, які негайно стали надбанням громадськості.

"Мої фахові, патріотичні і самовіддані колеги в СБУ зробили все, щоб зібрати докази та інформацію, яка підтвердила, що установку привезли з Росії за день до катастрофи і повернули вночі після збиття лайнера. Ми змогли вказати навіть точку ймовірного пуску — в районі міста Торез. Згодом, саме наша версія буде підтверджена усіма міжнародними дослідниками", — написав лідер руху "Справедливість".

Наливайченко наполягає: "Як і одразу після скоєння злочину сьогодні вимагаю: Україна має ініціювати відкрите судове засідання у цій справі, широко залучити міжнародних слідчих та прокурорів, свідків, родичів жертв терористичного акту".

На його думку, такий підхід дасть змогу в українському суді за міжнародної підтримки довести і вину безпосередніх виконавців — військових РФ і їхніх поплічників — Гіркіна та його банди, як і російських кураторів!