ua en ru

Витрати на субсидії через підвищення тарифів за місяць зросли на 1 млрд гривень

Витрати на субсидії через підвищення тарифів за місяць зросли на 1 млрд гривень Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Витрати з державного бюджету на житлові субсидії у січні 2021 року зросли на 1 млрд гривень. Усього за місяць було виплачено 7,6 млрд гривень.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 3 лютого, яке транслювалося на Youtube-каналі Кабміну.

"У січні витрати на субсидії були збільшені майже на 1 млрд гривень. У грудні загальна сума виплат на субсидії склала 6,6 млрд гривень, у січні на субсидії виділено вже близько 7,5 млрд гривень", - сказав він.

За його словами, це означає, що люди отримають більше компенсації для оплати житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2021 рік видатки на виплату житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних і передбачені у сумі 36,6 млрд гривень, що на 1,5% менше, ніж у 2020 році.

Верховна рада 29 січня внесла зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо виплати субсидій через подорожчання електроенергії. Зміни передбачають відкриття нової бюджетної програми Міністерству соціальної політики України у сумі 1,4 млрд гривень. Кошти на нову програму виділили з передбачених видатків загального фонду держбюджету на субсидії (36,6 млрд гривень).